Particulieren

Solar Assistance is dé referentie voor het plaatsen, onderhouden, monitoren en verzekeren van uw zonnepaneelinstallatie.

Lees verderOntdek onze serviceplannen

Reiniging zonnepanelen

Alles wat buiten staat wordt ooit vuil. Een periodieke reiniging van uw zonnepanelen is dan ook dé manier bij uitstek om uw PV-installatie elke dag te laten renderen.

Solar Assistance maakt gebruik van gespecialiseerd materiaal met automatische wateraanvoer die de panelen op zachte manier reinigen.

Lees verder

Controle zonnepanelen

Zonnepanelen vangen zonne-energie op via fotovoltaïsche cellen. Ze maken gelijkstroom die door uw omvormer in bruikbare wisselstroom wordt omgezet. Zonnepanelen worden zoals de lichtjes van een kerstboom steeds in serie geschakeld.

Dat maakt dat uw installatie maar zo sterk is als de zwakste schakel. Een probleem met één paneel haalt uw totale opbrengst meteen naar beneden, ook al zijn de andere zonnepanelen nog in goede conditie.

Lees verder

Onderhoud zonnepanelen

Solar Assistance werkte verschillende formules uit voor de reiniging en het periodieke onderhoud van uw installatie.

Door preventief onderhoud toe te passen kunnen we problemen in een vroeg stadium vaststellen. Zo gaat er geen kostbare groene stroom verloren.

Lees verder

Monitoring

Solar Assistance houdt uw installatie 24/7 in het oog om eventuele problemen met uw installatie proactief te kunnen melden. Indien het monitoringstoestel op dagbasis niets registreert , ontvangt u hiervan een melding per mail. Dit mits plaatsing van een Solar monitoringstoestel.

Lees verder
Monitoring zonnepanelen

Technische bijstand

Heeft u een defect aan uw PV-installatie en wenst u snelle technische bijstand? Dan bieden onze ervaren techniekers u de eerste hulp.

Bel nu 0800 82 199Contacteer ons

Verzekering zonnepanelen

We staan in voor de verzekering van uw PV-installatie en verzorgen de controles en reinigingsbeurten zoals voorzien in uw serviceplan. Indien uw installatie een defect vertoont of beschadigd wordt, zijn wij uw eerste aanspreekpunt.

Plaatsing zonnepanelen

Solar Assistance zorgt eerst voor een grondige analyse van uw energieverbruik en visuele inspectie van uw woning. Daarna volgt een gedetailleerde offerte van uw installatie met de laatste nieuwe technieken en mogelijkheden die er op de markt beschikbaar zijn.

Verhuis zonnepanelen

Indien u verhuist naar een nieuwe woning en uw wenst uw PV-installatie mee te verhuizen kunnen wij u perfect assisteren bij de verplaatsing.

De- & hermontage

Het de- en hermonteren van uw zonnepanelen is risicovoller dan u in eerste instantie zou denken. Een slechte montage of foutieve aansluiting van de connectoren kan schade toebrengen aan zowel uw dak als installatie en in het ergste geval zelfs leiden tot brandgevaar.

Plaatsing vogelwering

Tussen uw zonnepanelen en uw dakbedekking zit een kleine opening. Deze opening dient als ventilatieruimte en om de bekabeling netjes achter te verbergen. Maar ook vogels zien voordelen in deze opening. Zij maken graag een lekker warm en beschut nest onder de zonnepanelen. Helaas biedt dit veel nadelen voor u. Bescherm dus best uw zonnepanelen. Graag helpen wij u een handje mee door de vogelnesten te verwijderen en/of de panelen preventief te beschermen tegen vogelnesten.

Meer informatie