Plaatsing zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen blijft nog steeds rendabel en is zeker en vast een goede investering!
Door de recentste ontwikkelingen in de automobielsector en de stijgende energieprijzen gaan we in de zeer nabije toekomst naar meer opwekking en opslag van eigen energie.

Als RESCert gecertificeerde installateur kan u bij Solar Assistance steeds rekenen op een betrouwbare en kwaliteitsvolle service.

Lees verder

Hoe gaan we te werk?

Advies op maat

Solar Assistance zorgt eerst voor een grondige analyse van uw energieverbruik en visuele inspectie van uw woning

Vrijblijvende offerte

Daarna volgt een gedetailleerde offerte van uw installatie met de laatste nieuwe technieken en mogelijkheden die er op de markt beschikbaar zijn.

Installatie

Na ondertekening van de offerte komen onze ervaren techniekers uw zonnepanelen en omvormer plaatsen en aansluiten.

Lees verder

Na de installatie

Keuring

Vóór ingebruikname dient uw installatie onderworpen te worden aan een AREI-keuring (AREI = Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties). Hiervoor werkt Solar Assistance samen met erkende keuringsinstanties.

Aanmelden

U bent wettelijk verplicht om uw zonnepanelen binnen de 30 dagen na AREI-keuring aan te melden bij uw netbeheerder. Solar Assistance bezorgt u hiervoor de nodige documenten en instructies.

Vragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van uw energieverbruik. Kijk hiervoor naar het huidige stroomverbruik op uw eindafrekening. Houdt daarnaast ook rekening met eventuele toekomstplannen zoals de aankoop van een elektrische auto, gezinsuitbreiding of kinderen die uithuizen, …

Is mijn woning/dak geschikt voor zonnepanelen?

Voor een optimaal rendement moeten de panelen tussen het zuidoosten en zuidwesten gericht zijn, met een helling van 30 tot 35°. Via Zonnekaart kan u zien hoe geschikt uw dak is.

Wat is de terugverdientijd van mijn zonnepanelen?

Momenteel ligt de gemiddelde terugverdientijd rond de 8 jaar. Indien u recht heeft op subsidies kan deze terugverdientijd lager liggen.

Wat is de levensduur van een omvormer en zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben een behoorlijk lange levensduur. Het rendement neemt gedurende de jaren af, zo levert een zonnepaneel na 25 jaar nog steeds 80% van zijn vermogen. Gemiddeld gaat een zonnepaneel 25 tot 30 jaar mee. Voor een omvormer ligt de gemiddelde levensduur rond de 10 jaar. 

Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen

U heeft geen vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen, tenzij het uitdrukkelijk verboden is, bijv. omdat uw woning tot beschermd erfgoed behoort. Indien u twijfelt, informeer dan eerst bij uw gemeente/stad.

Offerte aanvragen?

Contacteer ons en wij bezorgen u een vrijblijvende offerte op maat.

Offerte aanvragen