Onderhoud zonnepanelen

Uw zonnepanelen zijn de enige elektrische apparaten die geld opbrengen. Uw zonnepanelen moeten renderen en wij houden ze in topconditie.

Solar Assistance werkte verschillende serviceplannen uit voor de reiniging en het periodieke onderhoud van uw installatie.  Door preventief onderhoud toe te passen kunnen we problemen in een vroeg stadium vaststellen. Zo gaat er geen kostbare groene stroom verloren.

Meer informatieOntdek onze serviceplannen

Controle

Om problemen te voorkomen, laat u uw systeem best jaarlijks controleren. Een jaarlijkse controle van Solar Assistance bestaat uit:

Visuele controle

Visuele controle van de zonnepanelen op beschadigingen

Meting

Metingen aan de omvormer met een PV-tester (die de veiligheid en functionaliteit van je installatie controleert)

Hotspots

Het opsporen van eventuele temperatuurverschillen (hotspots) in de panelen met behulp van een thermografische camera (ook wel warmtecamera of infraroodcamera genoemd).

Verslag

Na de controle krijgt u een uitgebreid digitaal verslag met de metingen, een opbrengst- en configuratiecontrole en de genomen thermografische foto’s.

Reiniging

Alles wat buiten staat wordt ooit vuil. Een periodieke reiniging van uw zonnepanelen is da ook dé manier bij uitstek om uw PV-installatie elke dag te laten renderen.

Solar Assistance maakt gebruik van gespecialiseerd materiaal met automatische wateraanvoer die de panelen op zachte manier reinigen.

Meer informatie

Offerte aanvragen?

Contacteer ons en wij bezorgen u een offerte op maat.

Offerte aanvragen