Skip to main content
Tussen uw zonnepanelen en uw dakpannen (of leien) zit altijd een kleine opening. Enerzijds dient deze opening als ventilatieruimte zodat de panelen gemakkelijk kunnen afkoelen wanneer ze te warm worden. Anderzijds wordt deze ruimte gebruikt om de bekabeling netjes achter te verbergen.
Maar ook vogels zien voordelen in deze opening. Zij bouwen graag een lekker warm en beschut nest onder de zonnepanelen. Helaas, biedt dit veel nadelen voor zowel u als voor de vogels zelf. Bescherm dus best uw zonnepanelen tegen vogelnesten.

Wat zijn de nadelen voor u?

  • geluidsoverlast onder het dak
  • rommel in de dakgoot, met verstopping als gevolg
  • de ventilatie van de panelen wordt belemmerd
  • verhoogd risico op brand
  • vogelpoep op de panelen, waardoor de energieopbrengst minder wordt.
  • insecten: vogels trekken nu eenmaal insecten aan

Normaal gesproken wordt het in de zomer te warm onder de zonnepanelen waardoor het nest onder de zonnepanelen vaak leeg is. Wel kan het voorkomen dat de vogels actief blijven bouwen aan de nestjes terwijl u meerdere malen de takken heeft verwijderd.

Hoe zit het met de vogels zelf?

Ook voor de vogels zelf loopt het nest vaak op een teleurstelling uit. Omdat de temperatuur onder de panelen hoog op kan lopen, blijven de nesten leeg, of komen de eieren niet uit.

Wat kan u eraan doen?

Graag helpen wij u hier een handje mee. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte om de vogelnesten onder de panelen te verwijderen en de panelen preventief te beschermen tegen vogelnesten.

Offerte aanvragen?

Contacteer ons en wij bezorgen u een offerte op maat.

Offerte aanvragen