Skip to main content

Heeft u een probleem met uw Diehl Ako Platinum omvormer? Dan vragen wij steeds om uw omvormer te resetten. Concreet wil dit zeggen dat u uw zonnepaneelinstallatie volledig van het net (AC) verwijdert. Wanneer uw netbeheerder aan het elektriciteitsnet in uw omgeving werken uitvoert, zal deze u ook vragen deze handeling uit te voeren. Emanuel legt u in onderstaande 5 stappen uit hoe u dit gemakkelijk en snel kan doen, via de video kan u de handelingen ook nog even bekijken.

1. Zet de AC-zekering van de zonnepanelen uit

De AC-zekering van uw zonnepanelen is de schakelaar van uw zonnepanelen. Deze bevindt zich in de meeste gevallen in de zekeringskast of in het extra kastje waarin uw groenestroomteller staat.

2. Draai de DC-schakelaar een kwartslag om

Onderaan de omvormer zit een soort “draaiknop”, de DC-switch. Dit onderdeel dient u op “UIT” of “0” te zetten.
(Het is mogelijk dat uw omvormer deze schakelaar niet heeft, afhankelijk van het productiejaar en model/type. In dat geval dient u deze stap gewoon over te slaan)

Klik hier om te kijken hoe Emanuel dit doet.

3. Wacht een minuut

De ene omvormer valt sneller uit dan de andere. In de meeste gevallen gebeurt dit vrij snel, maar wij raden aan om toch zeker een minuutje te wachten zodat u zeker bent dat de omvormer volledig uitstaat.

4. Draai de DC-schakelaar terug aan

Wanneer u de installatie terug wenst in te schakelen, dient u eerst de draaiknof (DC-switch) terug op te zetten, “AAN” of “1”.

5. Zet de AC-zekering terug op

Dit is de zekering die u in de eerste stap heeft afgezet. Deze mag u terug opzetten.

Biedt een reset geen oplossing voor uw probleem? Lukt het niet om de reset uit te voeren?  Contacteer ons dan via ons contactformulier of via ons gratis telefoonummer 0800 82 199.

Offerte aanvragen?

Contacteer ons en wij bezorgen u een offerte op maat.

Offerte aanvragen