Waarom zou ik een Solar Assistance Serviceplan nemen voor mijn zonnepanelen?

Je laat alle belangrijke dingen in je leven stevig verzekeren. Een brandverzekering voor rampen, een familiale verzekering voor ongelukjes en een autoverzekering – ook voor ongelukjes. Waarom zou je dan je zonnepanelen, het enige elektronische product in je huis dat geld opbrengt, onverzekerd laten? Zonnepanelen zijn nu eenmaal blootgesteld aan verschillende elementen. Blikseminslagen, hagelbuien, vandalisme: de lijst van manieren waarop je zonnepanelen beschadigd kunnen worden is erg lang. Een zonnepaneleninstallatie moet goed onderhouden worden om haar piekrendement te blijven halen. Solar Assistance helpt je hier graag bij!

Duidelijke afspraken maken goede vrienden

Solar Assistance heeft vier formules uitgewerkt die je de mogelijkheid geven om op twee oren te slapen: Comfort, Comfort Basic, Comfort Plus en Comfort Premium. Met deze formules kan je zeker zijn dat jouw investering tientallen jaren lang meegaat:

  • Comfort biedt een allrisk verzekering met productieverliesvergoeding.
  • Comfort Basic biedt naast een allrisk verzekering met garantie-uitbreiding ook een reiniging én controle van je installatie in het eerste en vijfde jaar.
  • Comfort Plus biedt biedt naast de allrisk verzekering en garantie-uitbreiding ook een tweejaarlijkse reiniging én check-up van je installatie.
  • Comfort Premium biedt naast de allrisk verzekering, garantie-uitbreiding, jaarlijkse reiniging én check-up van je installatie ook een opbrengstgarantie.

Een Solar Assistance Serviceplan is al mogelijk vanaf €16,00. Bij schadegevallen betaal je nooit meer dan €90,75 aan franchisekosten*.

*Voor Premium klanten bedraagt de franchise €0,-.

Een jaarlijks onderhoud voor je zonnepanelen

Voor Comfort Plus en Premium-klanten komen we elk jaar volgens onze gemaakte afspraken langs voor een uitvoerige controle van je zonne-installatie. Deze totale opbrengst- en configuratiecontrole wordt uitgevoerd voor de volledige installatie, van zonnepanelen tot elektrische installatie en aansluitingen van de omvormer. Onze servicetechnieker meet alle individuele strings van zonnepanelen uit en doet een visuele infraroodcontrole van je zonnepanelen. Bij onze Comfort Plus-klanten komen onze techniekers tweejaarlijks een osmosereiniging van je zonnepanelen uitvoeren, bij onze Premium-klanten is dat een jaarlijkse service.

Garantie-uitbreiding van je bestaande zonne-installatie

Je omvormer is het meest belangrijke en meest gevoelige onderdeel van de elektrische installatie die aan je zonnepanelen is gekoppeld. De omvormer schakelt de door de zonnepanelen opgewekte gelijkstroom om naar de wisselstroom die huishoudelektro kan gebruiken. Als deze omvormer het begeeft, ligt je installatie volledig uit. De Solar Assistance formules (met uitzondering van de Comfort-formule) breiden de standaardgarantie van je omvormer en zonnepanelen uit tot maximaal 20 jaar na de AREI-keuring. Je omvormer heeft een gemiddelde levensduur van 9 jaar, en dat wil zeggen dat je in de periode dat je zonnepanelen moeten renderen, je de omvormer minstens 1 keer moet vervangen. Solar Assistance werkt voor haar formules samen met erkende AXA-makelaar Bamps Eurassur (FSMA nr 46614a) en werkte een vereenvoudigde procedure voor het aangeven van schadegevallen uit, om het papierwerk bij schade tot het volstrekte minimum te beperken.

Snelle service

Omvormer heeft het begeven? Paneel kapot? Rendement niet wat het zou moeten zijn? Je hoeft enkel je probleem te melden via het contactformulier op de website of ons noodnummer 0800 82 199 te bellen. Wij komen ter plaatse, zorgen voor de schadediagnose en handelen eventuele reparaties af binnen de 15 dagen. Bij vertraging vergoeden wij je vanaf de 16de dag.

Een toegewijd serviceteam

Solar Assistance heeft een sterk team van service- en onderhoudstechniekers die allen een doorgedreven opleiding hebben genoten om je zonnepanelen te reinigen én technische controles uit te voeren zodat hotspots, vuilophoping en beschadigingen kunnen vermeden worden. Verder zijn zij ook het team dat ter plaatse komt om problemen met je installatie te verhelpen.

Ontdek hier onze formules of neem contact met ons op via het nummer 0800 82 199.

Contacteer Solar Assistance op het gratis nummer 0800 82 199