Controle zonnepanelen

Zonnepanelen vangen zonne-energie op via fotovoltaïsche cellen. Ze maken gelijkstroom die door uw omvormer in bruikbare wisselstroom wordt omgezet. Zonnepanelen worden zoals de lichtjes van een kerstboom steeds in serie geschakeld. Dat maakt dat uw installatie maar zo sterk is als de zwakste schakel. Een probleem met één paneel haalt uw totale opbrengst meteen naar beneden, ook al zijn de andere zonnepanelen nog in goede conditie.

Een jaarlijkse controle van uw systeem is dan ook aangeraden om uw installatie in optimale vorm te houden.

De Solar Assistance controle begint met een visuele controle van de zonnepanelen. Als er geen problemen wordt vastgesteld gaan we verder met het uitmeten van uw strings (een aaneenschakeling van uw zonnepanelen in serie). Met een thermografische camera bekijken we of er eventuele hotspots (plaatsen die warmer zijn dan de omliggende elementen) te zien zijn op uw panelen. Zo herkennen we meteen eventuele problemen!

Opteert u voor een jaarlijks onderhoud dan is een totale opbrengst- en configuratiecontrole inbegrepen om te verzekeren dat er geen stroomverlies optreedt.

Contacteer ons voor een controle